Aile Dizimi Nedir?

Kader yoluyla, aile sisteminize ayrılmaz bir şekilde karışmış durumdasınız. Bir aile dizimi, aile sisteminizin güç alanı ve onun içinde nasıl işlev gösterdiğiniz hakkında fikir edinmek için etkili bir yöntemdir.

Hayatımızda yaşadığımız bazı zorluklar bizlere ailelerimizden miras kalmış olabilirler. Aile dizimi çalışması, karşılaştığınız sorunların gerçek nedenlerini yakalamak için harika bir araçtır. Yaşadığımız pek çok sorun sağlıksız bir aile nedeniyle veya sadece sevdiklerinizden biriyle dengesiz bir bağ kurduğunuz için ortaya çıkar.

Ailevi sorunlar sizi ikilemde bırakacak şekilde hayatınızın içinde sıkışıp kalmanıza neden olur. Bu sizi hayatta büyüyemez ve ilerleyemez hale getirir. Aile dizimi seanslarında, ailevi konuların danışanın endişesi olabileceği düşünülür. Bu nedenle kökler kontrol edilir ve danışanın ailede oynadığı rol anlaşılır.

Bu prosedürden yararlanan hastalar seanslarında olup bitenler hakkında konuşmamalıdır. Bunun nedeni, takımyıldızın derin bir seviyede yani bilinçaltı seviyesinde çalışmasıdır. Tetik noktaları, kişinin yaşadığı gerilimler, farkında olmadığı ve çaresini bulamadığı bilinçsiz bir ruh hali içinde incindiği için ortaya çıkar. Dizim seansı derinlemesine ve anlayışlı bir şekilde çalışarak kişiye düşünceleri hakkında fikir verir. Bu nedenle, bir başkasının bu konudaki fikrini almaktansa, bir şeyleri anlamak için durumu araştırmak için zaman ayırmalıdır.

Aile Diziminin Faydaları

Danışanlar, başkalarının yaşamları ve sorunları hakkında fikir sahibi olur ve onlara aile dinamikleri hakkında yepyeni bir anlayış kazandırır.

Başkalarının sorunlarını anlayıp görebildiklerinde onları akıllarının dışına çıkarır, böylece onlara tüm yaşamları boyunca maruz kaldıkları sürekli tehdide çözüm bulma cesareti verir.

Danışanın incinmesine neden olan aile üyesi fiziksel olarak orada olmadığında, hasta duyguları hakkında konuşmakta ve onlarla açıkça yüzleşmekte çok daha özgür bir hale gelir.

Bazen sırayla travmaları hakkında konuşan diğer danışanlar sizinle ilişki kurabilir ve siz de sorununuzun asıl nedenini anlarsınız.

Aile dizimi yöntemi bir terapi değildir. Bu nedenle danışan, yardıma ihtiyacı olan bir hasta gibi hissetmez. Duyguları hakkında konuşmak ve düşüncelerini başkalarıyla paylaşmak için seansa gider.

Aile dizimi terapisi seansları, bağımlılıklardan kurtulmanıza da yardımcı olabilir.

Reyhan İldaş, aile dizimi çalışmalarının yanı sıra thatahealing ve koçluk hizmetleri sunan başarılı bir ICF koçudur. “Senden Başla” kitabında kendi iyileşme sürecini kaleme almış ve hayatında zorluklar yaşan pek çok kişiye rehber olmuştur.

Aile dizimi hakkında daha fazla bilgi edinmek ve hayatınıza yeni bir yön vermek için ilk adım olarak Reyhan İldaş ile 0533 745 93 98 numaralı telefon veya info@reyhanildas.com mail adresi aracılığıyla iletişime geçin.

 

Editör

Editör