İzollu Vakfı geleneksel iftar yemeğinde buluştu

İftar programına Ak Parti İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç, Pınarhisar Kaymakamı Mehmet Kılıç, Esenler Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya, Kırklareli İl Tarım Müdürü Mehmet Aksoy İzollu Vakfı Kurucu Başkanı Adnan Başdemir, önceki dönem vakıf başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve vakıf üyelerinin yanı sıra yüzlerce kişinin katıldı.

VAKFIMIZA SAHİP ÇIKALIM

İftar yemeğinde konuşan Vakıf Başkanı Kadir Keklik: “İzollu Vakfı’nı 27 yıl önce kurmuşlar ve bu serüveni günümüze kadar getirmişler. Şu anda aramızda bulunmayan kurucularımızada rahmet diliyorum. Vakıf kültürü ihlas ve emanetin vücut bulmuş halidir. Bu kapıyı açan arkadaşlardan Allah razı olsun. Ama devamını sağlayamazsak, ayakta tutamazsak çürümüşlüğün yok olmuşluğun, yıkılmışlığın önüne geçemeyiz. Sizden istirhamım bu güzel kapıyı, bu güzel kurumu ayakta tutmak. Burada kişilerin önemi yok. Ama kurum daima temiz, daima ayakta kalmalı. Sizden ricam bu kuruma hep beraber sahip çıkalım. Emanete sahip çıkalım ve samimi amellerin buluşma noktası olan vakıf kültürünü ayakta tutacak her daim aktivasyonları canlı tutalım. Ama iki yıldır birbirimizden uzaktık. O yüzden bir araya gelmenin tadını yaşayalım. Bu güzel kurumumuzuda daha iyi noktalara taşımak için gayret gösterelim. Bu kurum toplumun ayakta kalması için gerekli olan kurumlardan biridir” diye konuştu.

600 ÖĞRENCİYE BURS VERİLİYOR

Sanayici ve İş adamı İzollu Vakfı Kurucu Başkanı ve Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Adnan Başdemir ise; “İzollu Vakfı çok farklı bir vakıf. Çok önemli bir zaman diliminden geçiyoruz. Geçen iki yıllık zaman sürecinde çok düşündük. Sağlığımız olduğu halde dışarı çıkamadık. Paramız olduğu halde dışarı çıkamadık. Demekki insan aciz bir varlık. Esas güç cenabı Allah’ın güçü ve bize verdiği imkanlar. Bu Vakıf 27 sene önce bir kaç fedakar hemşerimiz tarafından kuruldu. O fedakar insanların gayretiyle kaymakam çıktı. Hakim çıktı. Savcı çıktı. Doktorlarımız çıktı. Üç bin tane mezunumuz var. Şu anda Türkiye’de İzollulu en azından bin tane iş adamımız var. Biz vakfı doğru doğru çalıştırdığımız zaman güzel işler yaptığımız zaman bu insanların hepsi koşa koşa gelecek. Tıpkı sizin geldiğiniz gibi. Biz bu vakfı Çemberlitaş’ta 20 metrekarelik bir odada kurduk. Şu anda bu salona sığmıyoruz. Şu anda 600 tane üniversitede okuyan burs verdiğimiz pırıl pırıl gençler var. Bunlar yarın öbür gün memlekete hizmet edecekler” ifadesini kullandı.

TOY’DAN TEŞEKKÜR

İzollu Vakfı eski başkanı Vedat Toy yaptığı konuşmada: “Bizi bir araya getiren İzollu Vakfı  adına şükrediyorum iyili kurmuşuz yoksa hiç birimiz bu şekilde bir araya gelemezdik. Bizi bir araya getiren bu çarkları oluşturan abilerimize sırasıyla başkanlık yapanlara teşekkür ediyorum. Allah birlikteliğimizi daim eylesin” dedi.

MALATYALILAR BULUNDUKLARI YERE DEĞER KATIYOR

Malatyalılar için her alanda istihdam sağladığı vurgusunu yapan Ak Parti İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç: Malatyalıların olduğu yer benim evimdir. Malatyalılar buldukları her yere değer katıyorlar. Vatanına, Milletine, Bayrağına aşık, bulundukları her yerde istihdam sağlayan, üretim yapan her alanda başarılı olan hemşerilerimizle ben gurur duyuyorum. İftar sofrasına katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Editör

Editör